Mesotherapie

Een behandeling met lichaamseigen stoffen voor het gezicht.

Mesotherapie is een zeer effectieve techniek als het gaat om het verbeteren van de kwaliteit van de huid omdat hyaluronzuur (die tegenwoordig in veel crèmes aanwezig is) wordt geïntroduceerd met een dunne naald onder de huid. Het is dus zeer doeltreffend.

sven-mieke-1154702-unsplash

Wat is mesotherapie?

Mesotherapie is een behandeling die bestaat uit intradermale micro-injecties van hyaluronzuur met vitamines, die zorgen voor een jonger uiterlijk van de huid en voor een vertraging van het verschijnen van rimpels en fijne lijntjes.
Mesotherapie wordt dan ook aanbevolen vanaf 35 jaar, aangezien de verslapping van de huid vanaf dat moment zichtbaar begint te worden.

De verbeteringen zullen na een paar dagen opgemerkt worden. Afhankelijk van de staat van de huid zullen er meerdere sessies nodig zijn. Er is echter altijd minimaal een maand tijd tussen elke behandeling. Het aantal sessies hangt af van de leeftijd van de persoon en de conditie van zijn of haar huid.

We mogen niet vergeten dat het een niet-vullende hydratatiebehandeling is en dat er meer dan één sessie nodig zal zijn om de verwachte resultaten te bereiken.

Om een idee te geven, zou het effect kunnen worden vergeleken met een combinatie van de beste vochtinbrengende crème, met de beste voeding en met voldoende rust.

De mesotherapie wordt met een speciaal pistool gedaan. Deze machine zorgt er voor dat de injecties niet diep in de huid gaan en ook voor zorgt het voor een precieze hoeveelheid product dat geïnjecteerd wordt.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een natuurlijk molecuul, dat verantwoordelijk is voor het hydrateren en het glad houden van de huid.

Het hyaluronzuur dat in mesotherapie wordt gebruikt, is dunner dan een filler. Deze molecuul helpt water vast te houden en hydrateert het gebied waarin het wordt geïnjecteerd. Op deze manier stimuleert het de aanmaak van collageen en elastine, waardoor het gezicht levendiger wordt.

Vanaf 25 jaar begint de lichamelijke productie van dit molecuul af te nemen, wat uitdroging en het latere ontstaan van rimpels veroorzaakt.

Op zoek naar advies? Bel ons dan of kom langs!