Cosmetische Acupunctuur

Oude, klassieke technieke om langer jong er uit blijven zien

 

Cosmetische acupunctuur is een niet-pijnlijke behandelingsmethode, zonder bijwerkingen die helpt tekenen van huidveroudering te verminderen, fijne lijntjes te elimineren en de bloedsomloop te verbeteren. Dit zorgt voor een betere hydratatie van de huid, evenals een verhoging de productie van collageen.

erik-mclean-1156091-unsplash-blackwhite

Wat is Cosmetische Acupunctuur?

 

Cosmetische acupunctuur is een therapie gebaseerd op de principes van de oosterse geneeskunde: de stroom van de energie (Qi) bereikt  de meridianen van het hele lichaam en de verschillende interne organen om de weefsels te irrigeren en te voeden.
Elke obstructie kan de energiestroom in het ene deel vergroten en in het andere deel verkleinen, wat leidt tot disfunctie of onevenwicht.

Cosmetische acupunctuur bestaat uit het inbrengen en stimuleren van kleine naalden op specifieke punten in het gezicht, de oren, nek en andere delen van het lichaam.
Dit zorgt voor een harmonie en energiebalans wat zich weer in een gezond lichaam resulteert.

Sinds de oudheid heeft men het levenselixer gezocht om er jong uit te blijven zien en zich jonger te voelen. Volgens wetenschappelijke studies is het menselijk lichaam gebouwd om ongeveer 120 jaar te leven en hoewel de veroudering van lichaamscellen een natuurlijk en geleidelijk proces is, kan deze veroudering uitgesteld worden.

Soms is veroudering voortijding zichtbaar en voelbaar. Dit kan als gevolg zijn van ongezonde voeding, stress en externe factoren die de gezondheid negatief beïnvloeden.
Hoe ouder het lichaam wordt, hoe meer de collageen en elastine (vezels die de huid stevig houden) verzwakken.
Hierdoor ziet de huid er los uit, wordt het dunner en verliest het dikte. Het gezicht lijkt dus minder gevormd en de rimpels beginnen te verschijnen.

Maar het goede nieuws is dat veel rimpels echt voorkomen of geremd kunnen worden!

Op zoek naar advies? Bel ons dan of kom langs!